Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

"ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ..... ΜΠΙΛΙΕΣ ΝΕΡΟΥ!!"

Επιστρέφοντας απο τις διακοπές του Πάσχα σκέφτηκα να υπάρξει μια ομαλή προσαρμογή μέσα απο λιγοτερο κατευθυνόμενες δραστηριότητες -
περισσότερο ελεύθερες...
Έτσι μου ήρθαν στο μυαλό οι μπίλιες νερού....


 
τις μοίρασα σε μπωλάκια και έδωσα απο ένα μπωλ σε κάθε παιδί....
Σε ορισμένα παιδιά έβαλα και νερό , σε άλλα έδωσα και απο ένα άδειο μπωλ και η μόνη μου οδηγία ήταν : "Ας παίξουμε με αυτές τις μπίλιες!!"
Εγώ απλά παρατηρούσα....
 
Τα παιδιά κατενθουσιάστηκαν, τις έπιαναν , τις μύριζαν , τις ακουμπούσαν πάνω στο πρόσωπο τους - τις επεξεργάζονταν με κάθε τρόπο!
 
Ένα κοριτσάκι τις ανακάτευε συνεχώς με το χέρι του , μέχρι που οι μπίλιες χρωμάτισαν το νερό ροζ και εκείνη το παρατήρησε με φωνή ενθουσιασμού!
 
'Αλλα παιδιά τις μετέφεραν απο το γεμάτο στο άδειο μπωλ και πάλι πίσω στο δικό τους.Στο παιχνίδι μπήκαν και οι φίλοι τους που κάθονταν δίπλα και αποφάσισαν να τις μαζέψουν όλες σε ένα μπωλ.
 

 
Κάποια άλλα παιδιά έφτιαχναν σχέδια με τις μπίλιες όπως θάλασσα, γοργόνες, σπίτια.
 
Τα μικρότερα παιδάκια μου, τις πετούσαν απο ψηλά και αυτές σαν τρελομπαλάκια χοροπηδούσαν!!
Στο τέλος τις έλιωσαν σε μικρα μικρά κομμάτια με τα χεράκια τους!
 
 
Με τα μεγαλύτερα παιδιά προχωρήσαμε και στο διαχωρισμό τους βάσει χρώματος (κόκκινες και γαλάζιες μπίλιες ξεχωριστά) - αυτή ήταν και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ δική μου επέμβαση - πρόταση στο παιχνίδι τους σήμερα.
 
 
Με ένα τόσο απλό υλικό τα παιδιά βρήκαν χιλιάδες τρόπους να παίξουν και να μείνουν απασχολημένα για αρκετή ώρα χωρίς να βαρεθούν!!
 
ΥΓ: Δυστυχώς δεν είχα τη φωτογραφική μηχανή μαζί μου σήμερα και ήμουν τόσο αφοσιωμένη στις αντιδράσεις τους ως προς αυτό το νέο υλικό που το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν να τραβήξω ελάχιστες φωτογραφίες με την χείριστης ποιοτητας φωτογραφική του κινητού μου :) :)

 

2 σχόλια:

  1. Θα ήταν τιμή και χαρά μου να έρθεις να παραλάβεις ένα βραβειάκι... Καλημέρα... Γεωργία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή