Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΘΕΜΑ: "ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ:Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ"

  • Παρατηρήσαμε τα άνθη της πασχαλιάς, τα μυρίσαμε.



  • Αναφέραμε την ιστορία της :
Η Πασχαλιά είναι δέντρο ευλογημένο από την Παναγία
Ο λαός λέει ότι όταν σταύρωσαν το Χριστό, η Παναγία ήταν πολύ στεναχωρημένη, ταλαιπωρημένη και τσακισμένη από τον πόνο και το κλάμα. Περπάτησε λίγο και κάθισε να ξεκουραστεί κάτω από ένα δέντρο που ήταν γεμάτο φύλλα αλλά όχι άνθη. Δεν άνθιζε ποτέ. Κουρασμένη καθώς ήταν, αποκοιμήθηκε. Το δέντρο τότε, άρχισε σιγά-σιγά να ρίχνει όλα του τα φύλλα και να σκεπάζει απαλά τη Παναγία για να τη ζεστάνει. Όταν η Παναγία ξύπνησε, πρόσεξε τα γυμνά κλαδιά του δέντρου και προς στιγμήν απόρησε. Μα σαν είδε όλα εκείνα τα φύλλα που τη σκέπαζαν και τη ζέσταναν , ευλόγησε το δέντρο λέγοντας : «Να είσαι πάντα ευλογημένο και μοσχοβολημένο».  Με την ευλογία της Παναγίας το δέντρο γέμισε με καταπράσινα φύλλα και άνθισε για πρώτη φορά. Ονομάστηκε Πασχαλιά. Είναι η ευλογημένη Πασχαλιά με τα μοσχοβολημένα εκείνα  λουλούδια που ανθίζουν το Πάσχα.


  • Ποίημα: "Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ"
Με λουλούδια στολισμένη, καμαρώνει η Πασχαλιά
την Ανάσταση προσμένει με στολίδια λαμπερά.
Να, σε λίγο οι κοπέλες τον επιτάφιο στολίζουν
μ'ανθοδέσμες ζηλευτές την ευωδιά σκορπίζουν.

  • Τα παιδιά ζωγράφισαν τη πασχαλιά και ενώνοντας όλων τις ζωγραφιές δημιουργήσαμε αυτό το όμορφο δεντράκι, βασισμένη σε μια ιδέα που πήρα απο το 1ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Κερατσινίου.


3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ !!! ΤΕΛΕΙΑ !!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΑΝΑΗ .Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε ευχαριστώ πολύ!!συμφωνώ!!είναι πανέμορφο λουλούδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ Δ.Α. ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ!ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΡΩΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή